Ilmastokadun personal trainer Nuppu Stenros innostaa kuusi kotitaloutta ilmastotekoihin

Personal trainer kannustaa yleensä liikuntasuorituksiin ja ruokavaliomuutoksiin, mutta entä jos saisitkin henkilökohtaisen sparraajan ilmastoystävälliseen elämäntapaan? Kuusi onnekasta kotitaloutta Helsingin ja Vantaan Ilmastokaduilta ovat saaneet omaksi innostajakseen Nuppu Stenrosin, joka toimii Ilmastokadun personal trainerina loka-marraskuussa 2016!

Personal trainer -toiminta perustuu innostamiseen ja tsemppaukseen sekä kädestä pitäen annettuun asiantuntija-apuun. Nuppu Stenros haluaa kannustaa meidät kaikki ilmastotekoihin tekemällä niistä mahdollisimman helposti lähestyttäviä – paremmista valinnoistamme syntyy isoja muutoksia! Asiantuntijana kokeilussa toimii ympäristöasiantuntija Leo Stranius, joka auttaa räätälöimään kullekin kotitaloudelle sopivan ilmastotreenin noin kuukauden ajalle. Kokeilussa hyödynnetään myös asiantuntijoita ilmastovaikutusten eri osa-alueilta kuten energiasta, ruoasta ja liikkumisesta. 

PT-aloitustilaisuus_yhteiskuvaPT-aloitustilaisuus_Leon_onnistumisen_resepti

Kolme perhettä Helsingin Iso Robalta ja kolme perhettä Vantaan Tikkurilasta syventyvät kuukauden ajan oman arkensa ilmastovaikutuksiin ja testaavat ilmastoystävällistä arkea. Personal trainer tekee alkukartoituksen kussakin kodissa viikoilla 41-42, minkä jälkeen sovitaan kunkin perheen oma ilmastotreeni ja asetetaan sille yhteiset tavoitteet. Perheet saavat asiantuntija-apua ja kannustusta konkreettisiin ilmastotekoihin, jotka samalla kohottavat heidän kuntoaan, pienentävät heidän energialaskuaan ja auttavat heitä syömään terveellisemmin. Osana ilmastotreeniään kotitaloudet pääsevät myös testaamaan maksutta esimerkiksi kahta eri ruokakassipalvelua sekä taitto- tai kuormapyörää.

Personal trainer -kokeilusta syntyy inspiroivia vinkkivideoita, joiden avulla kuka tahansa saa kevennettyä omaa ilmastokuormaansa. Lähiviikkoina kannattaakin seurata tiiviisti Ilmastokadun sosiaalisen median kanavia (FB, Twitter, Instagram) ja nettisivuja!

Kaipaatko lisätietoa? Ota yhteyttä Ilmastokadun projektikoordinaattori Elinaan:
Elina Mattero-Meronen, elina.mattero-meronen(at)hsy.fi, puh. 050 381 5445