Nopeat kokeilut: Sustainable Meal Iso Roballa

Syksyllä 2016 Ilmastokadulla rahoitettiin Nopeiden kokeilujen ohjelmassa kolmea tiimiä, jotka toivat innovatiivisia ilmastonmuutosta hillitseviä palveluja ja ratkaisuja asukkaiden ja yritysten käyttöön Iso Roobertinkadulla. Nopeat kokeilut -blogeissa tiimit raportoivat kokeilujensa kulusta ja tuloksista. Tässä blogissa Sustainable Meal -tiimi kertoo kokemuksistaan.

Sustainable meal-min

Pääsimme järjestämään vastuullisen ruokailun tempauksen Iso-Roballa Syksyn 2016 aikana.  Kuten todettua, Sustainable Meal on konsepti, jonka tavoitteena on lisätä kestävän kehityksen mukaisten ruokien myyntiä ja kysyntää sekä tuottaa positiivista viestintää ruoasta. Sustainable Meal on sateenvarjo, jonka alla voidaan kehittää yhdessä, kokeilla rohkeasti  ja viestiä tehokkaasti. www.sustainablemeal.fi

Tässä projektissa asiakkaamme oli Ilmastokatu, joka hankki kokeilun saadakseen ymmärrystä ja tietoa välitettäväksi Ilmastokadun ravintolayrittäjille. Sustainable Meal -konsepti auttaa ravintoloita ja tapahtumajärjestäjiä suunnittelemaan kestävyyden kriteerit täyttäviä aterioita ja myymään niitä paremmin. Ilmastokadun kokeilu testasi yleisön suhtautumista vastuulliseen ruokaan ja ravintoloiden valmiuksia toteuttaa vastuullisia ruokapalveluita.

Syksyllä 2016 Sustainable Meal siis ampaisi Iso-Roban Ilmastokatdun Nopeat kokeilut-projektiksi. Iso-Roban ravintoloille annettiin mahdollisuus osallistua kokeiluun, joka starttasi työpajalla 24.10.  Vastuulliseen ruokailuun erikoistunut kokkimme Mikko Lehmuskallio valmisteli raaka-aineiden esittelyn ja maistelun raaka-ainetoimittajien kanssa. Tilaisuudessa suunnittelimme kaikki yhdessä  Sustainable Meal -annoksia avoimessa hengessä ja loimme pohjaa jokaisen annoksen tarinalle.

Startin jälkeen ravintolat implementoivat Sustainable Meal -annoksen omaan menuunsa.

sustmeal2
Startti-työpaja MOW:ssa 24.10.2016. Keittiömestari Mikko Lehmuskallio esitelmöi.

Sustainable Meal -annoksia myytiin testikausi, jonka aikana arvioitiin annosten menekkiä ja asiakaspalautteita. Kokeilun tavoitteena oli saada tietää pystytäänkö kestävämpien Sustainable Meal -annosten myyntiä edistämään ja miten Iso-Roban asiakkaat reagoivat kampanjaan.

Lauantaina 19.11.2016  Mothership of Work (Pieni Roobertinkatu 9, Helsinki) tapahtuma-areenalla järjestettiin MOW Market -tapahtuma, jossa tuotiin kävijöiden nähtäväksi, haisteltavaksi ja maisteltavaksi kestävämpiä ruokatuotteita ja konsepteja. Mukana oli mm. Silmusalaatti, Slurp, Helsieni, EntoCube, Järki Särki, ResQ, Plantui ja Ruokaretki.fi.

Sustainable Meal -paneelissa apulaiskaupunginjohtaja Pekka Sauri, bloggaaja Noora Shingler, ravintolatoimenjohtaja Antti Tuomola ja muusikko Samae Koskinen maistelivat Master Chef -hengessä Tortilla Housen, Fafa’sin ja Naturan annoksia ja valitsivat  lopuksi Ilmastokadun parhaan Sustainable Meal -annoksen. Voittajaksi valikoitui Natura. 

M.O.W:n The Mess ravintolassa vietettiin samaan aikaan  ravintolapäivää, jossa Eiran aikuislukion maahanmuuttajaopiskelijat valmistavat etnistä kasvisruokaa.

Kokeilun tarkoitus oli kokemuksen ja tutustumisen kautta luoda avointa ja myyttejä rikkovaa keskustelua kestävämmistä ruokavalinnoista, tuomalla esiin innovatiivisia, herkullisia ja hieman erikoisiakin ruokakonsepteja.  Tässä onnistuimme loistavasti. Tapahtuma oli kaikille avoin ja siitä kerätty asiakaspalaute oli positiivista.

Sustainable Meal on erittäin tyytyväinen Ilmastokadun tarjoamaan mahdollisuuteen kehittää uutta liiketoimintamallia. Tämä ei jäänytkään yhteen kokeiluun vaan Sustainable Meal koulutus järjestettiin myös Vantaan Ilmastokadulla. Stay tuned.’

sustmeal1