KultaHelmessä tehdään kullanarvoisia ympäristötekoja!

Kultakauppa KultaHelmessä Tikkurilan Ilmastokadulla tehdään pieniä kullanarvoisia ympäristötekoja! Kiertotalous on kunniassa tässä pienessä hyvän mielen kultakaupassa. ”Oma kulta- ja hopeakorumallistomme valmistetaan asiakkailtamme ostetuista kierrätysmateriaaleista eli niin sanotusta romukullasta tai -hopeasta. Kierrätysmateriaaleista on innostuttu myös muilla suosimillamme suomalaisilla korubrändeillä kuten Kalevalalla.”, kertovat liikkeen yrittäjä Helena  ja kaupan tiskin takana asiakkaita palveleva myyjä Julia. Julia on taustaltaan ympäristötieteen opiskelija ja on tuonut tuhdin annoksen ympäristöosaamista Kultahelmeen.

Liikkeessä syntyvä jäte lajitellaan mahdollisimman hyvin ja muun muassa vanhat paristot kerätään tarkasti talteen. Osa toimitetaan eteenpäin paristoja kierrättävälle yritykselle, joka ottaa niistä talteen arvokkaat uudelleenkäytettävät metallit. Loput paristot päätyvät vaarallisten jätteiden keräyspisteeseen.

”Vastaanotamme myös asiakkaiden rikkinäisiä kelloja, joista poistamme paristot ennen seuraavaa lajitteluvaihetta. Lisäksi tarjoamme kohtuuhinnoin vanhojen korujen ja kellojen korjausta, jotta asiakkaidemme tuotteet olisivat mahdollisimman pitkäikäisiä. Viime aikoina olemme paljon myös ”muodistaneet” eli pienillä muokkauksilla modernisoineet asiakkaiden vanhoja ja perintökoruja uuteen designiin.”

Kultahelmi löytyy Vantaan Ilmastokadulta osoitteesta Tikkuraitti 20.