Ilmastokadun ensimmäinen aurinkovoimala on asennettu!

Helsingin kantakaupungin tiettävästi ensimmäinen asuinkerrostalon investoima aurinkovoimala on asennettu Iso Roobertinkadun ja Fredrikinkadun kulmaan! Paneeleja juhlistettiin Roballa tiistaina 2.8.2016. Ilmastokadulla ollaan kerrostalojen aurinkosähköhankintojen eturintamassa.
Paneelit KOy Fredrikinpasaasi luodePaneelit KOy Fredrikinpasaasi etelä

Ilmastokadun aurinkojuhlissa niin kaupunkilaiset kuin median edustajatkin kuulivat lisää Ilmastokadun ensimmäisistä aurinkopaneeleista Plootu-liikkeessä ja sen edustalla. Tilaisuudessa aurinkosähkön asiantuntijat, Ilmastokadun työntekijät ja talon asukkaat kertoivat katolla olevasta aurinkosähköjärjestelmästä ja aurinkoenergian mahdollisuuksista erityisesti kerrostaloissa.

Päätös aurinkosähköjärjestelmän hankinnasta syntyi kiinteistöosakeyhtiö Fredrikinpasaasin yhtiökokouksessa asukkaiden keskuudessa yksimielisesti. Hallituksen jäsen Ari Sarmanto piti aurinkosähkön hankintaprosessia sujuvana.

– Ilmastokatu-hankkeen tuottama selvitys ja valmis tarjouspyyntöpohja teki prosessista helpon. Oli myös hyvä, että yhtiökokouksessa oli paikalla paneelit asentaneen yrityksen asiantuntija vastaamassa asukkaiden kysymyksiin, Sarmanto kertoo tyytyväisenä.

Ilmastokadulla ollaan kerrostalojen aurinkosähköhankintojen eturintamassa. Vaikka mökeille ja omakotitaloihin järjestelmiä on asennettu jo pitkään, kerrostaloissa investoinnit ovat vielä täysin alkuvaiheessa. Helsingin Oulunkylässä avattiin hiljattain Suomen ensimmäinen kerrostaloyhtiön itsenäisesti tilaama järjestelmä.

Ilmastokatu-hanke yhteistyössä Dodo ry:n kanssa on auttanut Iso Roobertinkadun taloyhtiöitä hankinnoissa kartoittamalla kiinteistöjen mahdollisuuksia aurinkosähköasennuksiin. Tietokirjailija, energia-asiantuntija Janne Käpylehdon tuottamat kartoitusraportit sisältävät mm. asennustapaselvityksen, taloudelliset laskelmat ja valmiin tarjouspyyntölomakkeen kilpailuttamista varten. Tähän mennessä kartoituksia on tehty seitsemän.

Ilmastokadun aurinkojuhlien 2.8.2016 Facebook-tapahtuma: https://www.facebook.com/events/223305221396694/

Julkaisuvapaa valokuva kiinteistöstä ja paneelistosta (kuva: Janne Käpylehto / Dodo ry. Kuvassa paneeliston vieressä vasemmalta lukien: Ilmastokatu-hankkeen Elina Mattero-Meronen, Solarvoima Oy:n toimitusjohtaja Lauri Hietala, KOy Fredrikinpasaasin hallituksen jäsen Ari Sarmanto)

Katso video avajaisista Helsinki-kanavalta: Aurinkovoimalajuhla Ilmastokadulla 2.8.2016

Lue Helsingin Sanomien juttu 19.7.2016: Kerrostaloyhtiöiden aurinkovoimalat ovat vielä harvinaisia: Helsingin kantakaupungin ensimmäinen käynnistyi maanantaina

Lue Mtv:n juttu 2.8.2016: Asuinkerrostalojen aurinkovoimalat ovat vielä harvinaisia

Ilmastokadun aurinkojuhlissa puhuivat Ilmastokatu-hankkeen Elina Mattero-Meronen, energia-asiantuntija ja tietokirjailija Janne Käpylehto sekä Kiinteistö Oy Fredrikinpasaasin hallituksen puheenjohtaja Martti Ahlström.

Paneelit KOy Fredrikinpasaasi koillinen   Avajaiset_Elina

 

Avajaiset_Janne  Avajaiset_MarttiAhlström