Kotitalouksista roskiin päätyvän ruokajätteen päästöt vastaavat 100 000 henkilöauton ilmastopäästöjä vuosittain. Suomessa heitetään ruokaa pois 120–160 miljoonaa kiloa vuodessa eli 20–30 kiloa henkeä kohti. Halvaksikaan ruoan hukkaaminen ei tule: Roskiin heitetty ruoka verottaa lompakoitamme 500 miljoonalla eurolla joka vuosi.
Viime vuosina ruokahävikkiin on onneksi kiinnitetty entistä enemmän huomiota. Hävikkiä voit vähentää esimerkiksi hävikkiruokasovelluksilla ja seuraavilla vinkeillä:
Hävikin vähentämiseen löytyy apua myös uusista mobiilisovelluksista. ResQ ja Lunchie -sovellusten avulla pääset pelastamaan ravintoloiden ylijäämäruokaa – ja nauttimaan ravintolaruokaa edulliseen hintaan.
Vantaan Ilmastokadulta (Tikkuraitti-Asematie), aivan aseman tuntumasta, löytyy kolme ResQ:ssa mukana olevaa ravintolaa, Tamarin, Tikkuri Steak House js Hao King Tikkurila. Helsingin Ilmastokadulla ResQ:ssa mukana ovat Hello Darling, Bar Bronco, Tamarin sekä Rupla ja Lunchiessa Delish sekä Rupla. Sovellusten avulla voit pelastaa näistä ravintoloista edullisesti vaikka päivällisen!