Aurinkosähkökartoitukset starttasivat Tikkurilassa

Eletään vuoden pimeintä aikaa, mutta Tikkurilan Ilmastokadulla ajatukset ovat auringossa! Seitsemän kiinteistöä Tikkurilassa innostui selvittämään aurinkosähköpotentiaalinsa osana Ilmastokatu-hanketta. Mukana kartoituksissa ovat muun muassa kauppakeskukset Dixi ja Tikkuri, Asunto-osakeyhtiöt Vantaankielo ja Vantaan Asematie 13, Laurean ammattikorkeakoulu sekä Prisma-keskus.

Aurinkosähkökartoitukset pärähtivät käyntiin talvisessa säässä ja valoisassa tunnelmassa marras-joulukuun vaihteessa. Kartoituksissa selvitetään, paljonko kussakin kiinteistössä voisi tuottaa aurinkosähköä, minkä kokoinen aurinkosähköjärjestelmä olisi taloudellisesti kannattava ja miten paneelit kannattaa asentaa.

Tikkurilassa on yleisesti ottaen hyvä aurinkosähköpotentiaali ja Ilmastokatu-hankkeessa halutaankin kannustaa aurinkosähkön hyödyntämiseen Vantaalla. Suomessa voi tuottaa vuositasolla yhtä paljon aurinkosähköä kuin Pohjois-Saksassa, aurinkosähköjärjestelmien kannattavuus on kasvanut reilusti viime vuosina ja aurinkosähköjärjestelmät alkavat pikku hiljaa yleistyä myös kerrostaloissa. Helsingin Ilmastokadulla ensimmäinen taloyhtiö asensi paneelit katolleen heinäkuussa, aiheesta voi lukea esimerkiksi Helsingin Sanomien jutusta 19.7.2016: Kerrostaloyhtiöiden aurinkovoimalat ovat vielä harvinaisia: Helsingin kantakaupungin ensimmäinen käynnistyi maanantaina.

Kuva: Janne Käpylehto